Update Werkzaamheden Pride Amsterdam

De klus voor de Pride Amsterdam ambassadeurs videos is ook dit jaar flink uitgebreid. Dit uiteraard door het verdrietige nieuws dat er veel grotere evenementen, waaronder de botenparade, niet door konden gaan. Dit betekent wel dat ik veel extra producties heb gemaakt voor de verschillende commissies die Pride Amsterdam rijk is.

 

Zo ben ik door de organisatie gevraagd om een aantal reportages voor Pride Amsterdam te maken waaronder een reportage over een selectiebijeenkomst voor de foto expositie, de creatie van de Pride penning ter ere van 25 jaar Pride Amsterdam en een reportage over de opening van Pride Amsterdam te maken waar tegelijkertijd het Zero Flags Project werd onthuld.

 

Daarnaast is er een gevraagd om en korte promo te maken voor het Student Hotel die tijdens de Pride week is omgetoverd tot het Pride Hotel en heb ik collega’s André Kloer en Indie Nile gevraagd om me te helpen bij het maken van de Aftermovie van de Pride Amsterdam week van 2021. Normaliter produceer ik niet graag een aftermovie, maar het nummer dat de Pride Amsterdam organisatie dit jaar mocht gebruiken sprak mij enorm aan: Wrabel feat Duncan Laurence – Back to Back.

 

Het was ondanks alle beperkingen, ook dit jaar een prachtige editie waar ik veel mooie mensen heb mogen spreken, filmen en heb mogen helpen bij het realiseren van hun producties.

Nieuwe Collega erbij op kantoor

Op mijn kantoortje in de broedplaats van het Volkshotel is het fijn vertoeven met collega filmmaker André Kloer en podcaster en cultuurvlogger Marco Dreijer. Nu is daar een nieuwe collega bijgekomen: Florine Schaap. Zij is theatermaker en begravenis consulent. Zo maakt het o.a. mogelijk om op een andere wijze afscheid te nemen van een geliefde: namelijk via een wandeling met audiotour. Dit in tegenstelling tot een wat gebruikelijker afscheid in een auditorium.

 

Het wordt dan weer wat drukker en gezelliger op kantoor. Zeker nu de verbouwing in de broedplaats voorbij is, is het weer fijn om wat vaker aanwezig te zijn!

Werkzaamheden Pride Amsterdam 2021

Na een jaar bij NH Nieuws en AT5 te hebben gewerkt als Camera journalist, kreeg ik de mogelijkheid om mijn freelance filmopdracht van voor de corona crisis af te ronden voor Pride Amsterdam. Dus heb ik er voor gekozen om deze aan te nemen en de ambassadeurs videos voor 2021 te maken met de speciale ambassadeurs van dit jaar: Axe Leito, Tieneke Sumter, Boris Dittrich, Robin Lemont, Pete Wu en Sherry Jae Ebere. Het is waarlijk een feest om hen te mogen interviewen en te ondervragen over hun ervaringen als LHBTQ’ers, hun herinneringen, relaties en hun werkzaamheden binnen de gemeenschap. Dit betekent wel dat ik afscheid moet nemen van mijn werkzaamheden als camera journalist bij NH Nieuws en At5. Hoewel ik het jammer vind dat deze werkzaamheden niet te combineren zijn, heb ik het tijdig aangegeven en wens ik de gefuseerde redactie van NH Nieuws Amsterdam en At5 de mooiste reportages en viral nieuws toe!

NH Nieuws Amsterdam redactie fuseert met AT5 nieuwsredactie

Nu ik inmiddels 9 maanden werkzaam ben als camera journalist voor NH Nieuws is het eindelijk zover. De Amsterdam redactie van NH Nieuws gaat de krachten bundelen samen met At5. Het zat er al een tijd aan te komen, maar na een paar maanden aan puzzelen van de samensteller en eindredacteuren worden de stappen nu gezet om de redacties bij elkaar te voegen.

Dit zal inhouden dat ik een grotere variatie aan diensten zal krijgen. Zo zal ik niet alleen mijn eigen reportages voorbereiden, draaien en monteren, maar zal ik nu soms ook online nieuwsredactie diensten krijgen, dagnieuwsdiensten om het nieuws van de dag vast te leggen en dossierdagen om aan mijn toegewezen onderwerpen en thema’s te werken.

Het zal voor iedereen natuurlijk enorm wennen worden en we moeten kijken hoe de fusie gaat, zeker gezien eerdere pogingen tot fusie niet succesvol zijn verlopen. Maar tot dusver zit de energie er goed in en lijken de verschillende teams aan elkaar te wennen en goed met elkaar te kunnen samenwerken. Ik heb er dan ook het volste vertrouwe in dat dit een goede samenwerking zal blijken tussen deze twee belangrijke nieuwsredacties voor Amsterdam.

Uva Hybrid Learning Theater

Voor een reportage die ik voor NH Nieuws maakte over het studentenprotest over het volledige gebrek aan perspectief voor studenten op fysiek onderwijs en fysieke beleving van hun studententijd, ben ik ook in contact gekomen met de initiatiefnemers rondom het Hybrid Learning Theatre van de Universiteit van Amsterdam. In deze moeilijke periode van de Corona pandemie heeft de Business School faculteit er voor gekozen om één van hun klaslokalen volledig in te richten als studio waar docenten hun studenten, een deel vanuit mooie fauteuils in de zaal, een deel op zoom en een deel vanuit huis, les kunnen geven om een zo hoog mogelijk engagement te bewerkstelligen.

Tijdens interview met één van de hoogleraren die tevens één van de initiatiefnemers van het project raakte ik gefascineerd door deze Hybrid Learning Theatre als mogelijke voorbode voor educatie in de toekomst. Mijn interesse werd opgemerkt en zo kwam ik in contact met Brothers United die op dat moment een informatieve video zou gaan maken over het Hybrid Learning Theatre.

Voor Brothers United heb ik toen de redactiewerkzaamheden, montage en muziek selectie voor de informatieve video verzorgd. Het was een ontzettend leuke opdracht waarin ik een glimps mocht opvangen van de mogelijkheden en uitdagingen die komen kijken bij de toekomst van het digitale onderwijs.

Camera Journalist NH nieuws

De corona pandemie heeft veel freelancers hard geraakt, zo ook mij. De één na de andere klus werd afgezegd, kon niet meer plaatsvinden of werd verplaatst. Daarom heb ik besloten om in April te solliciteren voor werk van camjo bij NH Nieuws, die op dit moment een Amsterdam redactie aan het samenstellen is.

Bij NH Nieuws krijg ik de kans om diverse vormen van content te produceren, mijn journalistieke vaardigheden te versterken en te verkennen wat er speelt in mijn stad, een ontzettend leuke kans dus!