NH Nieuws

Door de coronapandemie werd het moeilijker om freelance film en camera werkzaamheden uit te voeren. Daarom heb ik er in deze periode voor gekozen om als camera journalist te gaan werken voor de nieuw gevormde Amsterdam redactie van NH Nieuws waarbij ik de redactie voorbereidingen voor reportages verzorgde, de camera en interview werkzaamheden, montage en in sommige gevallen tevens de voice-over of presentatie.

Pride Amsterdam

Pride Amsterdam was in 2020 moeilijk te organiseren in 2020 door de Corona pandemie. Zowel Pride Walk, Canal Parade als kleinere evenementen konden allen niet doorgaan. Daarom heeft Pride Amsterdam voor dit jaar gekozen om veel online en via TV te brengen in de vorm van PrideTV waarbij de samenwerking die ze elke jaar met SALTO aangaan, hebben uitgebreid tot een weeklang programma met talkshows, livestreams en content.

Dit jaar heb ik daarom niet de gebruikelijke ‘meet the ambassadors’ videos geproducerd, maar heb ik 3 evenementen voor de Religious Pride commisie vastgelegd en gemonteerd en een music video gemaakt voor de Senior Pride commissie.

UvA Hybrid Learning Theatre

Via een reportage over studentenprotest tegen het gebrek aan fysiek onderwijs tijdens de corona pandemie ben ik in contact gekomen met de oprichters van het Hybrid Learning Theatre en heb ik één van hen geinterviewd. Bij de International Business school van de UvA hebben ze namelijk in de zomer van 2020 besloten om één van de klaslokalen om te toveren tot een studio. In deze studio kunnen lessen worden opgenomen, gelivestreamd en kunnen een aantal studenten fysiek aanwezig zijn en mensen via de webcam aanwezig zijn in de studio voor reacties en vragen. Dit innovatieve idee fascineerde mij.  Na het interview met een hoogleraar die het Hybrid Learning Theatre heeft helpen realiseren, werd ik er op geattendeerd dat er binnenkort een korte voorlichtingsfilm over het Hybrid Learning Theatre zou worden geproduceerd en vroegen ze me of ik hier eventueel aan mee zou willen werken.

Zo kwam ik contact met Co en Enline van Brothers United en heb ik in samenwerking met hen de redactie, productie voorbereiding en gehele montage gedaan van deze voorlichtingsvideo.

and. The struggle for human values. (Declaration. The universal one)

Via een vriendin ben ik in contact gekomen met speelse en confronterende kunstenaar Tinkebell. Zij was gevraagd om een speech te geven bij een internationaal congres en wilde de gelegenheid aangrijpen om een statement te maken. Zij heeft er daarom voor gekozen om haar speech over internationale mensenrechten te doen en haar speech te laten voorlezen door Fawad, een Syrische jongen van 10 die al een tijd lang met zijn familie in een vluchtelingenkamp op Lesbos woont. Dit was voor Tinkebell de uitgesproken gelegenheid om haar speech te concretiseren en deze door iemand te laten presenteren die direct te maken heeft met het gebrek aan het goed naleven van internationale mensenrechten. De video heeft veel stof doen opwaaien tijdens het congress. Maar uiteindelijk is deze toch vertoond!

Ik heb voor deze video de montage en ondertiteling gedaan.

Hoe gaat het nu met Willem?

Voor SJB Media heb ik geholpen aan het project Hoe gaat het nu met Willem? waarbij we voor de Maag Lever en Darm stichting Willem hebben gevolgd. Willem kwam er achter dat hij Alvleesklierkanker had, één van de momenteel meest dodelijke vormen van kanker. In zijn contact met de Maag Lever Darm Stichting is Willem bereid geweest om zijn gehele proces vast te leggen via vlogs en filmopnames. Hieruit is de docu Hoe gaat het nu met Willem voortgekomen, waarbij Willem na zijn behandeling zich tot doel heeft gesteld om de vierdaagse te lopen om zichzelf uit te dagen. Hij is dan ook ongeneeslijk optimistisch en dat maakte dit tot een ontzettend mooi project om aan mee te mogen werken.

Naast redactiewerkzaamheden, heb ik tevens productievoorbereidingen, tweede camera werkzaamheden, montage en motion graphics van vlogs en montagefeedback geleverd.

Samen in je Eendje

Voor Sarphati Media heb ik begin 2020 geholpen bij de montage van videos voor de Rabobank. Het betreft een project waarbij Max Christern met allerlei werknemers binnen de Rabobank en daarbuiten over de grotere thema’s die de bank en de sector zelf bezighoudt. Deze videos waren in de eerste instantie bedoeld voor intern gebruik om werknemers van verschillende departementen van de Rabobank te prikkelen en uit te nodigen tot gesprek binnen de organisatie, maar zijn later ook online geplaatst.

Ik heb voor een zes afleveringen van Samen in je Eendje de montage verzorgd.