Pride Amsterdam


Aftermovie Pride Amsterdam Week

Normaliter maak ik geen aftermovies, maar toen ik het nummer hoorde dat Pride Amsterdam had geregeld voor de aftermovie van dit jaar, kon ik geen nee meer zeggen. Het nummer is van Wrabel feat Duncan Laurence en heet Back to Back en geeft ook mooi aan hoe in deze tijd er spanningen binnen de LHBTQ+ gemeenschappen bestaan en hoe toch dialoog nodig blijft om elkaar te kunnen vinden en elkaar te begrijpen.

Deze aftermovie heb ik gemaakt met behulp van collega André Kloer, die een deel van de beelden heeft gefilmd en Drag artist en editor Indie Nile, die de voormontage voor haar rekening heeft genomen. Ik heb de planning gedaan, gefilmd, de eindmontage en regie voor mijn rekening genomen.

Pride Amsterdam Ambassadeur Thema videos

Naast de Meet de Ambassadors videos die ik in Juni 2021 maakte voor Pride Amsterdam heb ik meteen de mogelijkheid genomen om alle ambassadeurs over een aantal onderwerpen te spreken. Hiervan zijn inmiddels vier van de zes videos van online gekomen. Deze zijn gemaakt voor de social media van Pride Amsterdam en voor gebruik op SALTO, die tijdens de Pride week was omgedoopt tot PrideTV.

Cameravoering is gedaan door Joao MB Costa van Supapixel. Filmen hebben we in zijn studio gedaan in de broedplaats waar ik ook mijn kantoor houd.  Ik heb productie, planning, regie, interview en montage voor mijn rekening genomen.

Pride Amsterdam Reportages

Ondanks dat de corona pandemie veel activiteiten en evenementen in de zomer van 2021 niet mogelijk maakte wilde Pride Amsterdam toch hun 25 jarig bestaan vieren. Dit hebben ze gedaan door een foto expositie samen te stellen bestaande uit de beste en mooiste foto’s die zijn gemaakt in de 25 jaar dat de Pride Amsterdam heeft plaatsgevonden. Om de foto’s te selecteren zijn veel van de ambassadeurs van Pride Amsterdam van de afgelopen aantal jaar bij elkaar gekomen om deze gezamenlijk te selecteren. De mooiste foto’s zijn daarna geëxposeerd in het Vondelpark in Amsterdam. Tevens heeft Pride Amsterdam in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Munt en het kenniscentrum immaterieel erfgoed samen een Pride Penning laten maken.

De organisatie heeft mij gevraagd om deze evenementen vast te leggen en er reportages over te maken.

Pride Amsterdam Promo Pride Hotel

Voor de Pride Amsterdam week van 2021 heeft de organisatie er voor gekozen om de samenwerking aan te gaan met The Student Hotel in Amsterdam Oost en zo is tijdens de week The Student Hotel omgetoverd tot het Pride Hotel. Dit betekende dat The Pride Hotel functioneerde als hub voor veel van de activiteiten en evenementen tijdens de pride week. Er werden meet ups, workshops, screenings en borrels georganiseerd voor verschillende gemeenschappen. Daarnaast werden in het Parool theater live opnames gemaakt door SALTO voor PrideTV.

De organisatie heeft mij gevraagd om in het eerste weekend een promo op te nemen en te monteren om mensen op de hoogte te brengen van deze hub voor Pride Amsterdam 2021.

Pride Amsterdam ‘Meet the Ambassadors’ Videos

Origineel waren de ambassadeur videos bestemd voor 2020. Maar door de corona pandemie is er gekozen om de videos en een breed programma met de ambassadeurs als middenpunt uit te stellen tot 2021. Daarom kreeg ik in April 2021 de vraag om alsnog de videos af te maken. Deze kans greep ik graag om deze fantastische mensen te mogen interviewen over hun LHBTQ+ activisme, leven en herinneringen. De uiteindelijke videos zijn gebruikt op de social media van Pride Amsterdam en verschenen op SALTO, die tijdens de Pride week was omgedoopt tot PrideTV.

Cameravoering is gedaan door Joao MB Costa van Supapixel. Filmen hebben we in zijn studio gedaan in de Volkshotel broedplaats waar ik ook mijn kantoor houd.  Ik heb productie, planning, regie, interview en montage voor mijn rekening genomen.

NH Nieuws / AT5

Voor NH Nieuws en AT5 heb ik in loondienst gewerkt als camera journalist en online redacteur. Hieronder een selectie van een aantal van de reportages die ik voor hen heb gemaakt.