Documentaire – The Ugly Model

Samen met frequente samenwerkingspartner regisseur Doris Yeung, hebben wij dit maal eind 2017 tot begin 2019 ons gebezigd met een documentaire over Aziatisch Amerikaanse mannelijkheid. Doris Yeung maakt al jaren films waarin (haar) aziatische identiteit een grote rol speelt. Ditmaal werd ze in één van haar trips door producer Bianca Kuijpers geïntroduceerd met fitness model Kevin Kreider. Kevin was een man die veel aandacht een energie stopte in het krijgen van het perfecte lichaam en wilde het dolgraag maken als model, maar merkte dat het moeilijk was om hier een carrière van te maken, terwijl dit vrienden wel lukte. Hij begon zich steeds meer af te vragen of racisme hier een rol in zou kunnen spelen. Na met Kevin gesproken te hebben en zijn verhaal te hebben aangehoord, raakte Doris er van overtuigd om een documentaire te maken over Kevin en over het taboe van racisme, de normativiteit van aantrekkelijkheid en de gevaren van identiteitspolitiek.

Voor deze documentaire was ik de Director of Photography, heb ik het meeste camerawerk geleverd en heb ik de head editor met ondersteuning van assistent editors.

The Selection Lab

Voor start-up The Selection Lab heb ik een testimonial video gemaakt om te laten zien wie de eindgebruikers zijn van deze ondersteunende recruitment en evaluatie HR tool.

Ik heb de gehele video geproduceerd.

CinemAsia FilmLAB

Tijdens mijn 3 jarige activiteiten als FilmLAB Coordinator heb ik ook allerlei content voor CinemAsia FilmLAB geproduceerd waaronder deze video de uitlegt wat CinemAsia FilmLAB doet en hoe mensen zich kunnen aanmelden.

Pride Amsterdam

Ook in 2019 heb ik Pride Amsterdam ondersteund met de productie van audiovisuele content voor hun social media kanalen en voor gebruik op partnerkanalen als SALTO en OUTtv.

In 2019 heb ik videos gemaakt voor alle commissies die Pride Amsterdam rijk is waaronder de vrouwen en Pride commissie, de fetish commissie, de Transpride commissie, Youth Pride commissie, senior Pride commissie, Pride & Sports commissie, de Pride Walk commissie en QBPOC commissie. In overleg met deze commissies bepalen we hoe we de videos zullen insteken en hoe we dit het beste in beeld kunnen brengen.

Daarnaast ben ik mee geweest naar New York om de aanwezigheid van Pride Amsterdam bij World Pride vast te leggen en heb ik een video gemaakt om hun activiteiten daar te laten zien en een video gemaakt waarbij het team wordt geïntroduceerd aan mensen die willen weten wie waar mee bezig is voor Pride Amsterdam.

Meet the Ambassadors videos

In 2019 heb ik de Meet the Ambassador videos gemaakt voor Pride Amsterdam. Deze zeven ambassadeurs waren weer een kleurrijk, fascinerend en boeiend stel mensen die ik heb mogen interviewen over hun LHBTQ activisme, hun leven en hun wereldvisie.

Ditmaal is er gekozen om de ambassadeurs te interviewen op een plek die van belang is voor hun LHBTQ activisme of/en leefwijze.

Voor deze videos heb ik het camerawerk, montage, GFX en ondertiteling gedaan.

Superball

Voor de Superball heb ik in 2018 een promo gemaakt voor het feest. In 2019 heb ik een Call for submission video gemaakt om te stimuleren dat draghouses uit heel Europe zich kunnen aanmelden voor Superball.